Verbeter de zorg: meer tijd voor patiënten & inzicht in scholingsbehoeftes.

Het beheer van handleidingen voor medische hulpmiddelen kan een uitdaging zijn voor zorginstellingen. Papieren handleidingen zijn niet praktisch en het opslaan van digitale handleidingen op verschillende plaatsen kan leiden tot verwarring en inefficiëntie. Eqube biedt de oplossing voor deze problemen. Het landelijke platform, ontwikkeld in samenwerking met verschillende ziekenhuizen, wordt door tientallen zorginstellingen dagelijks gebruikt en biedt een eenvoudige en overzichtelijke toegang tot handleidingen van medische hulpmiddelen.

Convenant Veilige Toepassing Medische Technologie

Door het gebruik van eqube dragen zorginstellingen bij aan de veilige toepassing van medische technologie en voldoen ze aan de eisen van het Convenant Veilige Toepassing van Medische Technologie. Bovendien is het platform ontwikkeld vanuit de vraag van zorginstellingen, waardoor het perfect aansluit bij de wensen van zorgmedewerkers die het systeem gebruiken. Handig, simpel, effectief.

Carla Kloeze, coördinator medische technologie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, deelt haar positieve ervaringen met eqube: “Voorheen hadden we alleen handleidingen op papier. Nu is er één laagdrempelige bron voor alle gebruikshandleidingen.”
Ook Nicole Roosjen, medisch technicus bij het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, bevestigt dat de komst van eqube het beheer van de handleidingen eenvoudiger heeft gemaakt. “Met de komst van eqube hebben we één centrale plek en is het beheer van de handleidingen eenvoudig te organiseren.”

De sector bepaalt

Het gebruik van eqube biedt nog meer voordelen. Handleidingen voor medische hulpmiddelen worden centraal aangeboden. Handleidingen waarover de zorginstelling en eqube nog niet beschikken, worden aangevraagd. Zo profiteren andere gebruikers ook van het platform. Klantfeedback en suggesties worden meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe versies waardoor de sector meebepaalt hoe eqube wordt vormgegeven. 

Inzicht in scholingsbehoefte

Eqube biedt ook een dashboard op organisatieniveau waarmee de zorginstelling kan zien welke zoektermen vaak gebruikt worden en welke handleidingen geraadpleegd worden. Dit kan helpen bij het identificeren van hulpmiddelen waarvoor meer scholing benodigd is.

Ontdek zelf de voordelen van eqube door een demo aan te vragen op onze website.

Eqube is de oplossing voor zorginstellingen die op zoek zijn naar een overzichtelijk en efficiënt beheer van handleidingen voor medische hulpmiddelen.

Wil je meer informatie of een demo? Vul dan dit formulier in.

Mijn naam is

ik wil graag

Mijn e-mail is

en ben te bereiken op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.