Demo aanvragen

Functionaliteiten

Eqube is een online kennisplatform, ontwikkeld voor alle medewerkers binnen zorginstellingen. Middels een abonnement op eqube heeft u eenvoudig toegang tot gebruikershandleidingen van medische hulpmiddelen. Zo draagt ons platform bij aan het veilig gebruik van hulpmiddelen en voldoet u aan eisen zoals gesteld in het Convenant Veilige Toepassing van Medische Technologie. Sinds de start in 2015 hebben al vele duizenden medewerkers in de zorg toegang tot handleidingen via het platform.

Zorginstellingen

Iedere zorginstelling met een abonnement op eqube heeft de mogelijkheid om zelf bij te dragen aan de informatie en documentatie op het platform. Per zorginstelling worden beheerders aangewezen die hiervoor verantwoordelijk zijn. De beheerders kunnen handleidingen uploaden, welke na een kwaliteitscontrole door eqube medewerkers zichtbaar worden op het platform. De beheerders kunnen in eqube ook aangeven welke hulpmiddelen er in hun organisatie aanwezig zijn om zo de zoekresultaten te verfijnen.

Zorgverleners

Zorgmedewerkers vinden in eqube gemakkelijk de juiste informatie over hun medische hulpmiddelen, doordat eqube overweg kan met alle zoektermen (merk, model, soort hulpmiddel). Naast gebruikershandleidingen en andere documentatie werkt eqube hard aan de beschikbaarheid van scholing op het gebied van deze hulpmiddelen, wat betekent dat e-learning gevolgd kan worden en dat klassikale scholingen geregistreerd kunnen worden.

Leveranciers van medische hulpmiddelen

Leveranciers kunnen zich nu aansluiten bij eqube om bij te dragen aan een perfecte beschikbaarheid van hun documentatie (handleidingen, veiligheidsbladen etc). Het voordeel voor de leverancier is dat ze in één keer veel gebruikers bereiken door hun handleidingen op een centrale plaats aan te bieden. Ook het actualiseren van documentatie, bij bijvoorbeeld een nieuwe softwareversie, wordt daarmee erg gemakkelijk.

Medisch technici

Medisch technici vinden naast handleidingen ook servicehandleidingen in eqube. Deze kunnen beschikbaar gemaakt worden voor de technici die daar een specifieke opleiding/cursus hebben gevolgd. Op deze manier zorgt eqube dat de juiste personen deze technische informatie kunnen raadplegen.